Unde mergem în Insula Mallorca?! (1)

harta-mallorca

Ești în căutarea unei destinații turistice la mare, cu soare, plaje și care să-ți ofere o multitudine de activități de care să te bucuri cu familia ta? Atunci insula Mallorca este locul ideal unde să petreci o vacanță de neuitat!
Aflată în topul celor mai râvnite destinații turistice din Marea Mediterană, Mallorca a fost întotdeauna o destinație de vacanță unde poți rezerva în siguranță și la prețuri decente sejurul mult visat.
Atrase de peisajul mirific și variate, ce îți oferă de la plaje însorite, golfuri cu ape cristaline până la peisaje montane uimitoare, multe vedete internaționale au făcut din Mallorca o a doua casă, având proprietăți aici.
Țărmurile insulei Mallorca sunt “fortificate” de o serie de stațiuni turistice care mai de care mai atrăgătoare în activități de vacanță. Alcudia și Puerto Pollensa în nord și Cala Bona în est au o ofertă bogată în plaje, baruri și restaurant, în timp ce Sa Coma abundă în facilități pentru iubitorii de golf. Ca o remarcă, în restaurantele din Puerto Pollensa puteți servi cele mai gustoase fructe de mare. Trecând pe coasta de sud-est găsim Cala d’Or cu un șirag de șapte golfuri magnifice. De asemenea, aici mai găsiți galerii de artă, magazine și restaurante pe malul mării. Palma de Mallorca, capitala insulei și a arhipelagului Insulelor Baleare vine cu o bogată ofertă de obiective turistice, plaje și cluburi. Coasta de Vest a insulei Mallorca ne dezvăluie Magaluf și Palma Nova rezervate tinerilor și petrecerilor pe plajă sau în cluburi, alături de cei mai în vogă DJ ai planetei.

Dar să le luăm pe rând:

Alcudia
– Amplasată pe coasta de nord-vest este unul  dintre cele mai vechi locuri locuite de pe insulă. Aici se pot vedea și acum vestigii ale civilizației romane ce a stăpânit odinioară zona. Coasta ne dezvăluie un frumos port plin de numeroase ambarcațiuni iar pe faleză vă așteaptă numeroase restaurante. În ceea ce privește plaja aici găsești cea mai lungă fâșie de pe insulă.

Ca’n Picafort – Fost sat pescăresc, aflat la 20 de minute de mers pe jos de Alcudia, Ca’n Picafort se mândrește de o plaja de 13 km cu nisip fin și ape puțin adânci numai bune pentru sporturile nautice.

Cala Millor – Amplasată în partea de nord-est a insulei Cala Millor este mai săracă în plaje dar cu un relief stâncos spectaculos care parcă se revarsă în Marea Mediterană. Plaja de doar doi kilometri este scăldată de ape liniștite și este excelentă pentru a ieși cu copii. Faleza este umbrită de palmieri și presărată cu magazine și restaurante. La douăzeci de minute se află peștera „Cuevas Drach” una dintre atracțiile de top ale insulei Mallorca. În peșteră, stalagmitele și stalactitele, împreună cu unul dintre cele mai mari lacuri subterane din lume oferă un spectacol unic. La ieșirea din peșteră te așteaptă rezervația Punta de N’Amer cu o încântătoare pădure de pini.

Cala d’Or – Fost sat de pescari, amplasat pe coasta de sud-est a insulei Mallorca, Cala d’Or s-a transformat azi profitând de cele șapte golfuri cu nisip fin și ape mici și liniștite. Se vrea antidotul la Magaluf, situat pe cealaltă parte a insulei, fiind un loc excelent de petrecut o vacanță cu copii. Buticurile de pe plaja abundă în înghețată și alte delicii pentru cei mici. Trebuie să îi duceți pe cei mici neapărat la Mallorcalandia unde îi așteaptă trambuline, carturi și o mulțime de alte distracții.

Share This:

Post Comment