Turul orasului Palma de Mallorca din autobuzul cu etaj – Palma City Sightseeing

Capitala Insulelor Baleare, Palma de Mallorca, este pregătită să te primească pe tot parcursul anului. Datorită așezării sale, orașul este la o medie de 2 ore zbor cu avionul de capitalele europene. Palma de Mallorca are o lungă tradiție turistică, fapt ce se reflectă în gama largă de facilități și servicii turistice. Dar ce face cu adevarat unic acest oraș este amestecul de influențe și tradiții transmis de popoarele care s-au stabilit aici de-a lungul timpului. Civilizații ca fenicienii, romanii, bizantinii, musulmanii și creștinii și-au pus amprenta asupra dezvoltării orașului lăsând vestigii ce pot fi admirate la tot pasul. Așa că sunt multe de vizitat in Palma de Mallorca.
Destinație turistică de top, atât pentru evadarea într-un scurt city-break cât și pentru o vacanță mai lungă, orașul de astăzi, Palma de Mallorca, este unul modern, cosmopolit, cu o dezvoltată infrastructură, care te primește cu brațele deschise tot timpul anului.
Cu un aer mereu festiv și cu un cer adesea albastru “perla marii Mediterane” dezvăluie la orizonturile sale atât munți “Serra de Tramuntana” aflați nu prea departe, cât și fascinanta mare Mediterană.
Poți vizita orașul din confortabilul autobuz cu etaj “Palma City Sightseeing” care face turul orașului. Poți vedea toate punctele de atracție turistică din oraș, coborând și urcând din cele 16 stații amplasate strategic în oraș, întreg turul orașului fiind parcurs într-o oră și 20 de minute.

turul-orasului-palma-de-mallorca

Itinerariul include: Antonio Maura, Pl. del Mercat, La Rambla/Carrer dels Horts, Pl. España, Av. Alexander Rosello, Av.Gabriel Alomar i Villalonga, Passeig Maritim, Poble Espanyol, Castell de Bellver, Pl. Gomila, Av.Joan Miro (C.C. Porto Pi), Estacio Marítima, Av.Gabriel Roca (Auditórium), Pl.Porta de Santa Catalina (Es Baluard), Av. Jaume III,  Moll Comercial.

turul-orasului-palma-de-mallorca-2

Autobuzul  pleacă la fiecare 20 de minute, iar biletul, care costă 17 euro și este valabil 24 de ore.
Vara în lunile iunie-septembrie, “Palma City Sightseeing” operează între orele 9.30-22.00, lunile martie-mai și octombrie-noiembrie autobuzul operează în intervalul orar 10.00-20.00, iar în lunile de iarnă decembrie-februarie în intervalul 10.00-18.00.

turul-orasului-palma-de-mallorca-3

Puteți descarca o hartă cu itinerarul urmat de “Palma City Sightseeing” chiar aici.
În partea veche a orașului vei vedea impresionanta catedrală în stil gotic La Seu care aruncă o umbră asupra portului. Faleza este foarte elegantă și poți admira aici iaht-uri luxoase și restaurante în aer liber. Numeroase vase de croazieră ancorează în apropierea portului oferind o imagine unică.

turul-orasului-palma-de-mallorca-4

Revenind în oraș, pe bulevardele principale, doamnele și domnișoarele ieșite la plimbare sau shopping  își etalează ochelarii de soare creați de cei mai renumiți designeri. Aici poți face o extraordinară sesiune de shopping care în sezonul de reduceri te costă mai puțin decât în România. Pe străzile lăturalnice cu specific spaniol, pavate cu granit, poți să vizitezi micile bijuterii și magazinele de antichități. Puteți savara o cafea la elegantele cafenele aflate la tot pasul și degusta bunătățile oferite de patiseriile locale.
Mai sunt multe de spus dar te las pe tine să descoperi în vacanța ta în Palma de Mallorca. Have a good trip!

Share This:

Post Comment