Palma de Mallorca Marathon – participă și tu!

Îți place competiția? Îți place să alergi? Îți place să călătorești? Atunci trebuie să participi la Palma de Mallorca Marathon 2015! Desfășurat sub sloganul  „Follow the Sun” își propune să adune la startul său participanți din întreaga lume și să propulseze Palma de Mallorca în topul destinațiilor turistice în scop sportiv.
Palma de Mallorca Marathon
înlocuiește fostul TUI Marathon după 11 ediții succesive, stabilind ca unic loc de desfășurare al acestui eveniment orașul Palma de Mallorca, una dintre principalele destinații turistice din Europa.

Palma de Mallorca Marathon 2015
Palma de Mallorca Marathon atrage în fiecare an mii de persoane, dornice să alerge pe străzile orașului

Pe 18 octombrie 2015 Palma de Mallorca este gazda acestui maraton, acreditat de Federația Spaniolă de Atletism, care va avea traseul pe lângă binecunoscuta Catedrala La Seu, golful Palma și centrul vechi al orașului. Organizatorii evenimentului se așteaptă la aproximativ 11.000 de participanți din peste 70 de țări.
Un nou nume, un nou concept, Palma de Mallorca Marathon aduce pe insula Mallorca un eveniment sportiv de primă clasă, un weekend plin de întreceri, turism și agrement pentru sportivii începători sau experimentați.
Palma de Mallorca Marathon are în acest an 3 sectiuni – 42 kilometri, 21 kilometri și 10 kilometri. Cea mai mare participare se așteaptă la secțiunea de 10 kilometri. În acest an, Palma de Mallorca Marathon va avea și o secțiune dedicată copiilor cu vârste între 2 și 12 ani pe un traseu de 600m în apropiere de Catedrala La Seu. Cei mici vor alerga sâmbătă 17 octombrie începând cu ora 17.00.
Traseul Palma de Mallorca Marathon pornește din apropierea Catedralei la Seu, trecând pe lângă importante monumente și impresionantul Golf Palma.

Palma de Mallorca Marathon 2015
Traseul Maratonului din Palma de Mallorca trece pe lângă numeroase obiective turistice cum ar fi Catedrala in stil gotic La Seu

După terminarea maratonului și premiere toți cei care au terminat cursa (42 km, 21 km, 10 km) sunt așteptați începând cu ora locală 20.00 la Mega Park în Playa de Palma cel mai bun loc de a termina un weekend grozav. Participanții vor primi o bere și un hot-dog din partea organizatorilor. Intrarea este liberă pentru participanți.
Mai multe informații detaliate despre înscrieri, traseu și desfășurarea evenimentului găsiți pe site-ul oficial al evenimentului http://www.palmademallorcamarathon.com/ disponibil în limbile spaniolă, engleză și germană.
Palma de Mallorca
, capitala Insulelor Baleare, una dintre cele mai importante destinații turistice din Europa, cu un climat privilegiat și o temperatură medie anuală de 18 grade Celsius dispune de un aeroport modern ce leagă orașul de principalele capitale europene. Orașul oferă de asemenea o bogată agendă culturală și o bucătărie autohtonă excepțională.  Aici găsești o bogată ofertă de cazare precum și numeroase atracții turistice ce vor face din sejurul în Palma de Mallorca unul de neuitat.

Maratonul este o probă sportivă de alergare pe distanță lungă, cu o distanță oficială de 42,195 km, care se aleargă de obicei pe șosea. Evenimentul este numit după legenda soldatului grec Phidippides, un mesager care a adus la Atena vestea victoriei din Bătălia de la Maraton. Acuratețea istorică a acestei legende este pusă la îndoială, fiind contrazisă în special de relatările lui Herodot. Maratonul a fost unul dintre sporturile de la Jocurile Olimpice Moderne din 1896, deși distanța nu a fost standardizată până în 1921. Mai mult de 800 de astfel de curse se desfașoară în întreaga lume în fiecare an, marea majoritate a concurenților fiind sportivi amatori. Maratoanele mai mari pot avea zeci de mii de participanți. (sursa: ro.wikipedia.org)

Share This:

Post Comment