Insulele Baleare : Mallorca – un colț de paradis pentru turişti

Insulele Baleare

Mallorca

În vestul Mării Meditarane, în partea de est a coastei spaniole amatorii de călătorii întâlnesc Insulele Baleare, un arhipelag care se întinde pe o suprafață de aproximativ 5.000 km². Din punct de vedere administrativ, Insulele Baleare au statut de regiune autonomă, în cadrul regatului Spaniei.   Cele mai importante insule, preferate de turiștii din întreaga lume, sunt Mallorca, Menorca (Minorca), Ibiza (Eivissa), Formentera și Cabrera.

Insulele Baleare - Mallorca - Palma Beach
Insulele Baleare – Mallorca – Palma Beach

Mallorca este cea mai mare dintre Insulele Baleare, având o lungime de 100 km și o lățime de 75 km. Principalul oraș, Palma de Mallorca este și capitala Insulelor Baleare, având reputația unei localități exclusiviste, mult apreciată de celebrități din întreaga lume, care dețin numeroase proprietăți. Claudia Schiffer, Michael Douglas, familia regală a Spaniei sunt doar câteva dintre personalitățile care dețin locuințe de vacanță în Mallorca. De altfel, regele Spaniei este proprietarul unuia din cele mai selecte cluburi nautice de pe insula, amplasat într-o clădire din vecinătatea portului astfel că își petrece o mare parte a vacanței aici. Limba oficială, la fel ca peste tot în Insulele Baleare, este catalana dar populația vorbește fluent spaniola și, datorită afluxului mare de turiști, localnicii cunosc franceza, germana, engleza și italiana.

Paradis al vacanțelor, scăldată de razele soarelui mediteranean și de valurile mării cu același nume, Mallorca este o insulă a contrastelor. În cea mai mare dintre Insulele Baleare, întâlnim, pe de-o parte, peisaje sălbatice, plaje superbe, acoperite de nisip alb, vegetație luxuriantă, vârfuri stâncoase de peste 1400 metri înălțime, toate încojurate de o mare limpede precum cristalul, a cărei culoare bate în azuriu. Iar în acest colt de paradis sunt integrate, castelele și bisericile medievale, satele pescărești, stilul de viață rustic, tradițional, al localnicilor.

Pe de altă parte turistul modern care, dintre Insulele Baleare, alege Mallorca ca destinație de vacanță, are la dispoziție toate facilitățile lumii contemporane. Stațiunile turistice moderne, din Golful Palma, oferă oportunități distracție tuturor celor care vor să-și petreacă vacanță într-un mod activ. Există numeroase baze pentru practicarea sporturilor nautice, terenuri de fotbal, baschet, tenis sau de golf.

Insulele Baleare - Mallorca
Insulele Baleare – Mallorca

Viața de noapte este foarte bine reprezentată, în cea mai mare dintre Insulele Baleare, de restaurante pentru toate buzunarele, unde se servesc băuturi și mâncăruri tradiționale, pub-uri, cluburi de noapte, discoteci etc.

În Mallorca nu trebuie ratat Palma Aquarium, un parc care adăpostește în jur de  8.000 de specimene din peste 700 de specii de flora și fauna oceanelor. Aici pot fi admirate peste 100 de rechini vii, între care zece uriași.

Iar numeroasele muzee, săli de spectacol și teatre satisfacă gusturile și celor mai exigenți devoratori de cultură.

Și, înainte de a încheia această scurtă prezentare, trebuie să amintim, pentru amatorii de shopping, în Mallorca, cea mai mare dintre Insulele Baleare, există numeroase centre comerciale sub al căror acoperiș se reunesc reprezentanțe ale celor mai importante branduri  din lume.

Insulele Baleare - Mallorca
Insulele Baleare – Mallorca

Toate acestea și multe altele fac din Mallorca, Perla Insulelor Baleare, o destinație turistică de top în Europa, atrăgând peste 6 milioane de vizitatori anual.

Share This:

Post Comment